Chokolade lagkagebunde

Opskrift på lækre chokolade lagkagebunde

Vil du have en lidt anderledes version af de traditionelle lagkagebunde, så skal du prøve denne chokolade lagkagebund. Opskriften er lige så simpel som den originale, og den smager mindst lige så godt som den almindelige lagkagebund. Prøv den til din næste lagkage.

Ingredienser

  • 140 gram hvedemel
  • 150 gram sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk. Kakao pulver

 

Sådan laver du dine chokolade lagkagebunde

  1. Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Sigt nu mel, bagepulver og kakao sammen i en skål og sigt det igen lidt ad gangen i æggemassen mens der vendes forsigtigt så massen bliver ensartet og forbliver luftig.
  2. Når massen er ensartet, er den klar til at komme i forme. Bag enten bundende en ad gangen i en springform, eller kom alt dejen i én spring form og efter bagning kan bundende skæres, så du har det antal du ønsker.
  3. Hvis bundende bages hver for sig, skal de bages ved 240 grader i ca. 5 minutter alt efter hvor tykke dine bunde er og hvordan din ovn varmer.
  4. Hvis bundende bages i en form og efter følgende skæres ud, skal de bages ved 180 grader indtil den er helt gennembagt, den må ikke klistre når du stikker en træ tandstik i den.
  5. Når bundende er kommet ud af ovnen skal de tages ud af formen ca. 5 minutter efter de er kommet ud. Sørg evt. for at løsne bundende lidt i kanten før springformen åbnes helt så bundene ikke revner.

 

 

 

Oprindelige kommentarer

Svar (20)

  1. Annibeth

    15. marts 2013 at 16:34 · Svar

    super gode:-)

  2. Sarah

    28. marts 2013 at 15:09 · Svar

    Hvor lang tid kan man lave lagkagebundene i forvejen? Altså, hvor lang tid kan de “holde sig”, efter at man har bagt dem.

    • Mia

      1. april 2013 at 22:00 · Svar

      Hej Sarah. Hvis du pakker dem ordentligt ind i en plastikpose, kan de godt stå på bordet i ca. 48 timer. De kan også fryses ned og tages op når du skal bruge dem. Det bliver de bestemt ikke dårligere af. 🙂

  3. Christina

    9. april 2013 at 06:30 · Svar

    Hvor stor en springform bruger du, så bundene ikke bliver for tynde?

    • Mia

      9. april 2013 at 18:46 · Svar

      Hej Christina. Jeg bruger en springform med en diameter på ca. 16 cm.
      Mvh Mia 🙂

  4. Jeannie Nielsen

    10. april 2013 at 15:32 · Svar

    Hej Mia

    På billederne er lagkagerne firkantet og jeg leder netop efter en opskrift, til en stor lagkage, bradepande str.
    Men i opskriften er det til alm. runde lagekager.
    Har du den præcise opskrift til firkantet bunde?

    • Mia

      12. april 2013 at 18:45 · Svar

      Hej Jeannie.

      Jeg ville gange opskriften med 4, for at få 3 lagkagebunde i bradepande størrelse.
      Håber det lykkedes for dig.

      Mvh Mia Andersen

  5. Stine

    8. august 2013 at 14:08 · Svar

    Hej.
    Hvor mange bunde blivet der ud af denne opskrift hvis man bruger springform????

    • Mia

      3. december 2013 at 22:07 · Svar

      Hej,

      Opskriften rækker til 3 almindelige bunde i en springform.

  6. Johanna

    7. september 2013 at 15:36 · Svar

    Super nemme bunde at lave 🙂 men desværre syntes mig og min kæreste, at de smager ikk af ret meget ..

    • Mia

      3. december 2013 at 22:18 · Svar

      Tusinde tak for din besked, man kan evt. erstatte noget mere af melet med kakao, for at få mere smag, hvis det er det man ønsker. 🙂

  7. Laura

    2. oktober 2013 at 12:54 · Svar

    Hvor mange bunde får man ud af det hvis man putter det i en springform? Skal nemlig bruge 3

    • Mia

      3. december 2013 at 22:33 · Svar

      Opskriften rækker til 3 bunde i an almindelig springform. 🙂

  8. Maiken Engel

    3. oktober 2013 at 11:20 · Svar

    Hvor mange bunde er der ca til i opskriften? 🙂

    • Mia

      3. december 2013 at 22:32 · Svar

      Der bliver ca. 3 bunde, hvis du bruger en almindelig springform 🙂

  9. Jeanette

    28. januar 2014 at 23:05 · Svar

    Er der noget man kan gøre
    For at lagkage bunden ikke hænger fast i brade pande bunden når den skal ud ? Hvordan kan man evt, gøre det ? 🙂

    • Mia

      30. januar 2014 at 19:37 · Svar

      Du lægger et stykke bagepapir på bradepanden og hælder dejen ud over på bagepapiret 🙂 Så burde det være lige til at få af.

  10. Bodil

    6. februar 2014 at 13:41 · Svar

    Hejsa,
    Vil lige minde om et godt gammelt råd:

    Hvis man bager hele portionen i springform, er det en god ide at skære
    bunden igennem med et stykke kraftigt sytråd.
    Prøv det !

    • Mia

      8. februar 2014 at 19:39 · Svar

      Super godt råd Bodil. Tak for det 🙂

  11. Lone

    27. marts 2014 at 03:56 · Svar

    Hej Mia
    De bunde lyder lækre. De skal snart prøves herhjemme 🙂 Du skriver tidligere at du bruger en springform på 16 cm, mener du ikke 26? Ellers er det da en lille kage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *